Att arbeta som möbeltapetserare

maxresdefault (28)Hantverksyrken har sedan en tid tillbaka varit ett yrke på tillbakagång då de flesta människor enbart verkar ha önskat köpa nytt. Det verkar dock som om hantverksyrkena är på väg tillbaka och håller på att få högre status igen. Man letar inte längre på samma sätt efter den senaste kollektionen i butikerna, utan längtar istället efter att möbler och prylar har ett affektionsvärde och en historia. De som får känna på detta är möbeltapetserare som arbetar med att klä om möbler och åt att restaurera och renovera dem. De kan också få andra uppdrag som att sy gardiner eller kapell till båtar.

Skaffa massor av kunskap

De som arbetar med detta kan ha, men behöver ej, en utbildning inom området. Erfarenhet väger tyngst och de flesta har följt i någon annans fotspår för att lära sig tekniker och metoder och ibland när de åtar sig ett jobb, kan det hända att de samarbetar med en konservator. Ofta tycker man mycket om historia och ser varje möbel som ett kulturarv. En del arbetar med detta på heltid, medan andra har ett annat yrke vid sidan. Oftast blir man sin egen chef, vilket passar människor som vill bestämma över sig själva och sin egen tid. Dessutom är det ett relativt varierande yrke, då ingen möbel är den andra lik. Man kan som nybörjare specialisera sig på t.ex. stolar eller soffor och med tiden utöka sina kunskaper och ta på sig mer komplicerade uppgifter och arbeten.

Visa att du finns

Precis som i alla andra konstnärsyrken finns det en stor konkurrens och marknadsföringen är därför viktig. Att bygga upp ett kontaktnät är därför lika viktigt här som i andra jobbsammanhang. Ta riktigt bra bilder på alla dina verk för att visa upp för kunder eller på hemsidan och sätt ut annonser här och var. Fråga i möbelbutiker, lämna t.ex. ditt kort eller en broschyr på disken så kunden kan ta det när hen betalar.

ADD YOUR COMMENT