Att starta gårdsbutik

Canalside-6Att starta sin egen gårdsbutik och sälja närproducerat, är en trend på uppgång. Det är dessutom perfekt när man vill göra lite extra affärer, eller hjälpa till att sätta sin hemort på kartan. Landsbygden har ju försvunnit mer och mer och därför är det roligt om en relativt okänd ort blir uppmärksammad för en specifik idé. Dessutom är ekologiskt producerade livsmedel och second hand något som fler och fler intresserar sig för, eftersom man vill värna om planeten och se till att man får i sig de bästa råvarorna utan onödiga och farliga tillsatser. Det kan dessutom gynna bönderna och hantverkarna som finns nära dig, om du säljer deras produkter.

Lite tips

Det bästa är att utöver en vanlig butik dessutom ha en nätbutik som gör att dina saker är tillgängliga året om. Internet är perfekt för att förklara sin verksamhet närmare och man kan få så många olika besökare som hittar dit, bara genom slumpen. Tänk bara på alla nätsurfare eller nätspelare som är inne och besöker spelbolag som 247casinobonusar.se, bettingsajter eller diverse shoppingsidor och som helt plötsligt befinner sig på din sida. Ditt kundunderlag kan alltså utökas rejält genom att ha en hemsida.

För övrigt måste man fråga sig själv under vilka tidsperioder under året man kan ha öppet och om det lönar sig. Även tillgängligheten för kunderna är viktig. Är det enkelt att hitta dit? Skaffa unika varor och ge kunderna en upplevelse som inte finns fem minuter bort i en annan gårdsbutik. Se alltid över konkurrensen i närheten. Att erbjuda mer än konkurrenterna gör att man får dit fler människor. Följ dock den röda tråden genom hela affärsidén. Om tanken är att allt ska vara ekologiskt, så håll det löftet och se till att alla produkter du säljer också är det. Tänk på att söka tillstånd om du säljer livsmedel och prata med Livsmedelsverket, kommunen och Länsstyrelsen om din verksamhet, även när det gäller eventuella bygglov.

ADD YOUR COMMENT