Hitta genuina antikviteter

681 (1)Är du historiskt intresserad och finner glädje i gamla objekt? Då är du inte ensam. Trots att antikviteter inte varit lika populärt de senaste åren, finns det ändå alltid gott om människor med ett genuint intresse. Men fynden görs på lite annorlunda sätt idag.

Antikaffärer och auktioner

Förr var det vanligt att man gick till erfarna antikhandlare som kunde förklara objektens bakgrund och historia. Ett annat sätt var att ta del av en auktion och ropa in intressanta föremål. Dessa alternativ förekommer naturligtvis än idag, men numera har internet en stor betydelse för handeln med antikviteter. Man kan hitta unika föremål på nätet, både i sitt eget land men också på internationella sajter. Stora auktionsfirmor som Sotheby´s, Bukowskis och andra lokala auktionskammare, har även nätauktioner som det går att delta i online. Att fynda antikviteter är alltså något man kan göra hemma i soffan.

Gå på loppis

De många loppis- eller kuriosabutikerna runt om i landet tillhandahåller många olika föremål. Där kan man göra riktiga fynd till relativt låga priser. Många ägare till dessa butiker vet kanske inte ens om att de har något riktigt värdefullt ute på hyllorna och därför kan det vara rena sporten för vissa att botanisera bland de många sakerna. Det kan tilläggas att det även är lättare att pruta på loppisar.

Vad bör ses i verkligheten?

Att fynda på nätet är mycket förekommande idag. Dock finns det vissa föremål som bör ses i verkligheten, speciellt om man inte är en rutinerad antikhandlare, så att man vet vad man får.

  • Smycken
  • Tavlor
  • Ljuskronor
  • Orientaliskt porslin

För det första så förekommer det många kopior bland dessa produkter. Det finns också mycket som inte syns på fotografier. På porslin kan det finns mycket små sprickor som inte syns på foto. Och när det gäller smycken och tavlor bör man be om en utförlig konditionsrapport. Man kan även fråga auktionspersonalen så att man vet i vilket skick varan egentligen är i.

ADD YOUR COMMENT