Hur värderar man antikviteter?

182987175-589d155c3df78c475894b5bcMånga människor har säkerligen någon gång fått syn på något dammigt föremål uppe på vinden som man först har tänkt slänga men sedan beslutar sig för att titta närmare på. Kanske är det något arvegods som man kanske inte hade någon riktig koll på? Då kan det vara värt att ta en tur till ett auktionshus som värderar saken åt en. Ibland kan de även komma hem till personen och värdera föremålet direkt i hemmet om det gäller en större möbel t.ex. Vill man, så kan man även skicka in foton på objektet till ett auktionshus, men tänk på att allt ska synas klart och tydligt på bilderna. Stämplar, signaturer och eventuella skador är viktiga aspekter i värderingar så var extra uppmärksam på att de syns ordentligt. Övriga fakta är också av stor betydelse, om man har tillgång till sådana vill säga. Samla därför så mycket information om möbeln som möjligt från eventuella släktingar eller genom dokument. Gör man en värdering online brukar det i regel inte kosta något.

Pantbanker – ett annat alternativ

Ibland behöver man pengar direkt. Kanske har man drabbats av någon motgång och försatt sig i skuld och måste betala tillbaka mycket snart. Det är ganska vanligt att spelare som har förlorat en summa springer till pantbankerna för att lämna in både nya och antika föremål för att få loss pengar till en chans att vinna tillbaka slantarna man nyss spelat bort. På pantbankerna får man föremålen värderade omgående och summan direkt i handen. Men det gäller förstås att kunna hämta ut föremålet igen, annars auktionerar de bort det. Det är trots allt viktigt när man spelar casino, blackjack, 247gratisspins.se eller vad det nu kan vara, att man har en budget och att man håller sig till den. Detta för att undvika att vara tvungen att pantsätta värdefulla och kära föremål.

Värdering från flera håll

Vissa auktionshus gör det även möjligt att ge dig som kund, en värdering från andra auktionshus samtidigt, vilket gör det mera trovärdigt och ger dig dessutom mer tid över, ifall du hade beslutat dig för att kontakta flera personer.

ADD YOUR COMMENT